eskobar pablo

Pablo Eskobar

Pablo Eskobar ili pod punim imenom Pablo Emilio Escobar Gaviria rodjen je 1. decembra 1949 godine a živeo je do 2. decembra 1993 .U medijima je bio pominjan kao “Najveći odmetnik na svetu,” mnogi ga i danas smatraju najteže uhvatljivim veletrgovcem kokaina koji je ikada živeo.Takodje se veruje da je bio najbogatiji i najuspešniji kriminalac u svetu ikada, s obzirom da se 1989. godine našao na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu na sedmom mestu .Eskobarovo ukupno bogatstvo bilo je procenjeno na 25 milijardi američkih dolara.I sam se nije moga setiti i nabrojati koliko kuća i automobila poseduje, a 1986. godine ponudio je 10 milijardi dolara za otplatu nacionalnog duga kolumbije.U celom svetu je poznata anegdota kako je Pablo Escobar jednom dok se skrivao zapalio novčanice u vrednosti od 2 miliona dolara da se ogreje.I danas je velika i nedostižna legenda u svetu krimianla.

Pablo Escobar je rođen od oca farmera i majke učiteljice, u gradu Medellin u Kolumbiji.Rano je izbačen iz škole što ga je odvelo medju kriminalce, među kojima je još kao tinejdžer počeo da gradi svoju reputaciju.Nosio je koku sa Anda do laboratorije u Medellinu, a zatim je prebacivao u Panamu.Već na početku je uhapšen ali je optužba povučena proceduralne greške policije a Eskobar se izvukao. Sa 26 godina, Pablo je postao ozbiljniji krijumčar.Tada se kilogram kokaina prodavao za 35.000 američkih dolara, i sa malim avionom moglo se doći do pravog bogatstva. Korištenje aviona u transportu droge u inostranstvo donelo je veliki uspon eskobaru.

Organizacijom svakodnevnih letova malih aviona sa kokainskim u Kaliforniju,Eskobar je pre tridesete godine postao milioner,svojim bogatstvom lečio je komplekse siromašnog djetinjstva svojim luksuzom izazivao je zavist u svojoj okolini. Kupio je Hacijendu Napoles za 63 miliona dolara, imao je helikoptere, zoološki vrt i hiljade hektara obradive zemlje.

Avioni puni kokaina imali su veliki procenat uspšnosti ilegalnog ulaska u SAD.Samo jedan od 100 aviona ili 1% bio bi uhvaćen, a kako su avioni nosili oko 400 kilograma kokaina….

eskobar pablo

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *